Studion Blogi - satunnaista pohdiskelua hiusmuodin ilmiöistä

Torstai, Marraskuu 30, 2017, 11:36

Koostan tänne pikkuhiljaa kaikki vanhat teksit,jotka jäivät sinne vanhalle verkkosivulle.  Kaikkia kuvia en kuitenkaan jaksa kasata uudestaan, mutta sisällöt kuitenkin...Yhyyy snif..tuli ikävä sitä vanhaa blogialustaa :(

Hiustrendit syksylle 2016

Julkaistu 12.09.2016

Ihanaa ja aurinkoista syksyä rakkaat lukijamme. Tänään on niin valoisa ja kirkas päivä, että suorastaan pakahdun onnesta. Ottakaamme sitä talteen ja nauttikaamme tästä, että jaksamme taas seuraavat  tulevat pimeyden kuukaudet :)

Muutama sana tämän kauden hiusmuodista ja sitäkin enemmän kuvia, sillä kaikkihan sen tietävät kuinka yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Muoti ja sen ilmentyminen on murrosvaiheessa, joka näkyy oman alani perinteisen trendien vaihtumisen rytmissä ja hiuslinjoissa. Nykyään ei oikeastaan ehditä  julkaisuvaiheeseen tietynlaisissa hiusmuotikuvissa kun ne saattavat  tuntua jo "vanhalta" trendiltä.

Pohtiesssani syvemmin tätä tulevaa sesonkia hiusten osalta, tuntui vaikealta yksilöidä mitään uutta ja mullistavaa, sillä  Jotkut tämän syksyn tekniikat ja värit ovat tulleet jo tutuiksi tässä kevään ja kesän aikana.

Meidän alan ammattilaisten on seurattava muuttuvia trendejä lähes päivittäin sisäistääkseen saman tiedon, mikä on jo kuluttajalla. Sosiaalinen media ja netti yli päätään tuo erilaisen syklin muotiin ja sen nopeaaan vaihtumiseen. Kun Miley Cyrus  pukeutui verhoon, mietitään heti, että tuleeko siitä uusi trendi.Tämä pätee varmasti myös monessa muussa asiassa nykypäivän tietoyhteiskunnassa.

 Tänä syksynä hiusväreissä jatketaan luonnollista linjaa, tosin aina on sijaa  jo kestosuosikeiksi muodostuneille pastellisävyille.

Väreissä niiden trendikkyyden sijaan mietitäänkin enemmän värjäystekniikoita ja värien yhteensointuvuutta.  2016 syksyllä leikitään edelleen monivärillisyydellä. Liukuvärjäykset ovat nyt muuttuneet Flamboyage-, Babylights- ja Multifaceted-värjäyksiin. Kylmät vaaleat ovat vielä(aina) osana hiusvärejä, mutta päätään nostaa jo vahvasti lämpimämmät vaaleat sävyt.

Tummissa väreissä supertrendikäs on nyt Woodsy Bown värit, suklaanruskeasta espressoon

Punaisissa sävyissä liputetaan "Cuivre" Red sävyllä, eli kotoisammin puhumme kuparin sävystä

 

Hiusten pituuksissa on taas jokaiselle jotain. Pitkissä pituus vaan kasvaa ja keskijakus on edelleen in!

Lyhyissä suositaan Pixie cut tyyliä, joka antaa aika lailla vapautta lyhyen hiuksen laittoon. Longbobit ovat väistyneet ja hiukset on siis selkeästi joko Bobeja tai pitkiä.

Polkkamitassa voidaan toteuttaa jos jonkinlaista versiota, mikä vaan itselle sopii ja on hiuslaadulle sopiva.

 

Miesten hiuksissa päällipituus vaan kasvaa ja sitä työstetään erilaisin tuottein ja föönamalla. Niskamitat ovat lyhyitä ja toisinaan sivujakausta korostetaan koneella työstämällä. Pidemmissä tyyleissä näkyy rentous ja huolettomuus.

 

 

 

 

 

 

Ensimmäinen vuosi!!!

Julkaistu 31.03.2016

Hyvää alkavaa huhtikuuta rakkaat kanssakulkijamme!

Meillä on ilo ja kunnia juhlistaa ensimmäistä synttäriä tällä toisella tulemisella Haagaan.

Viime vuonna näihin aikoihin olin pakahtua innosta ja onnesta. Olin kunnostanut rakkaan vahnan työtilani uuteen uskoon.

Kevätaurinko paistoi sydämeeni ja tuntui, että olin tullut ammatillisesti kotiin. Se vanha sanonta, että pitää käydä kaukana, nähdäkseen lähelle tuli konkretian tasolle.

Nähtyäni alalla monenmoista yritystä, useat toki hyvinkin menestyneitä,

päätin kuitenkin noudattaa tätä elämässäni vallitsevaa K.I.S.S. ajatusta= keep it simple and short ajatusta.

Useinhan oman ammatillisen kehityksen ja menestyksen salaisuus ei ole edes salaisuus vaan perustuu pääasiallisesti hyvään ammattitaitoon , parhaisiin tuotteisiin ja ammatilliseen intohimoon. 

Hyvin pian huomasinkin, että Studio Ell kaipasi kipeästi ammatillista vahvistusta pystyäksemme palvelemaan mahdollisimman laajasti ja pitkillä aukioloilla asakaskuntaamme. Näin saapui marraskuussa Niina <3

Niinan avulla liikkeemme pyörii tällä hetkellä erinomaisesti ja huippu ammattilaisin ottein. Molempien yrittäjä taustamme luo tekemiseemme myös selkeän päämäärän, joka on tietysti aina vaan tyytyväisempi asiakas.

Arvostuksemme ja kiitoksemme kohdistuukin näin teihin kaikkiin liikkeessämme asioiviin ihaniin asiakkaisiin. Ilman teitä ei olisi meitä.

Nöyrä kiitos kuluneesta ensimmäisestä vuodesta!

 

Terveisin,

 

Riikka ja Niina

 

_________________________________________ 

And the Oscar goes to....

Julkaistu 01.03.2016

Tästähän se kevät alkaa Oscar gaalan punaiselta matolta :) 

Tänä vuonna näin hiusammattilaisen vinkkelistä kokonaisuudet jotenkin lässähtivät.  Pääsia ja koko juhla-asun kruunu, hiukset menivät monella ihan arkilookista.

Kylläkin kauniita pehmeitä ja vaaleita hiussävyjäja, sekä edelleen bobeja eri pituuksissa kammatuna luonnollisiin  beach waves tyyliin. Muutama solmunuttura ja jokunen näyttävä hiuskoru, mutta that's it. Missä perinteinen Hollywood glamour?

Jäin pohtimaan tätä tyyliasiaa vähän enemmänkin, sillä muotihan usein on peilikuva ja ilmentymä  vallitsevasta maailmantilanteesta?

Olisiko maailman ilmastomuutokset, sodat ja terroristiuhka muuttanut Oscargaalankin henkeä ja pinnallisuutta ?

Oliko Leonardo De Caprion voittopuheessa ilmennyt huoli luonnon hyvinvoinnista ja peruuttamattomasta vahingosta ilmasossamme nähtävissä myös tässä muodin maailmassakin? Ehkäpä on jollain tasolla aika suhteuttaa omaa arvomaailmaansakin? 

Silti perään kuulutan juhlatyylin loppuunviemistä päästä varpaisiin!

 

Mukavaa maaliskuuta T: Riikka

Tässä muutama pominta illan parhaista:

Hyvää uutta vuotta 2016!

 

Julkaistu 10.01.2016

 

 Kivaa alkanutta talvea kovista pakkasista huolimatta. Kauan odotettu talvi on vihdoin täällä. :) ja Pikku Leijonatkin nostivat maailman mestaruudellaan Suomen uuteen nousuun!

Loppuvuoden kiireet ja katkonaiset työviikot ovat takanapäin ja ajatukset väkisinkin siirtyvät kevääseen, vaikka onhan tässä vielä monta talvista päivää jäljellä. Tein pienen koosteen ajankohtaisista hiusasioista tälle talviperiodille.

Mukavia pakkaspäiviä, kohti valoa ja  aurinkoa mennään!

 

            Riikka

 

___________________________________________________

 

Katsaus hiusmuotiin 2016

 

Viime vuoden trendikäs Grunge-tyyli, joka kuvastaa huolettomuutta ja rentoutta, näkyy hiuksissa myös tänä talvena.

Rentoa ja ei niin viimeistelemätöntä tyyliä saadaan aikaiseksi suolasuihkeella, hiuspuuterilla ja kuivashampoolla. Ne täytyy ehdottomasti löytyä jokaisen aikaansa seuraavan naisen hyllystä :)

Huolittelemattomien nutturoiden ja lettien pohjana tarvitaan joustavia, mutta ei liian kovia viimeistelytuotteita. Lyhyissä hiuksissa taas haetaan mukavaa pehmeää viimeistelyä ja rouhean näköistä lopputulosta. 

 

Hiusväreissä jatkuu monisävyvärien kirjo, mutta värierot ovat hienoja ja luonnollisia. Ecaille, eli kilpikonnavärjäys  on trendikäs. Tämä tyyli on hieman kevennetty versio Balayage-raidoista(vapaan tekniikan raidat). Latvan värierot ovat lähepänä toisiaan ja ne voidaan toteuttaa monessa väritummuudessa.

 Pikkuhiljaa alkaa katukuvassa näkymään jo enemmän lyhyitä hiuksia. Etenkin nuoret ovat innostuneet näistä. Polkkatukat ovat lyhentyneet ja on muodikasta olla lyhythiuksinen.

 

Ja vielä miestenmuodista sen verran, että ananas on muuttunut etanoiksi ja sipuleiksi :), mutta myös Grungea löytyy miestenkin hiusmuodista

 

_____________________________________________

 

Nainen kun tulee tiettyyn ikään...

Julkaistu 14.11.2015

 Eilen jäin vanhasta tottumuksesta tv:n äärelle katsomaan vain elämää ohjelman hyväntekeväisyys osuutta. Itse ohjelma tuntui väen väkisin pitkitetyltä ja vähän jäykähköltä kokonaisuudelta, mutta oli hauska nähdä ensimmäisistä ohjelmista tuttuja artisteja.

Itsekin kypsän iän saavuttaneena hiusalan ammattilaisena  katselen tietenkin  erityisen tarkkaan julkisuudessa esiintyviä  henkilöitä ja heidän tyyliänsä. Olen myös humaavinani muuttuneeni turhan suvaitsemattomaksikin näissä tyyliasioissa, mutta olkoon se paheeni :/, sillä samalla se kohdistuu myös itseeni ja omaan tyylini.

No mutta, eilen jäin miettimään tuota Maarit Hurmerinnan tyyliä. Sanottakoon vielä, etten missään nimessä arvostele nyt heidän musiikillista osaamistaan se jätettäköön ammatilaisille sillä osastolla.

Nyt olisi Maaritin aika luopua pitkän pitkästä(ehkä myös hieman pidennetystä) hiustyylistään. Nainen 62 vuotiaana tarvitsee kasvoihinsa nostetta ylöspäin eikä päinvastoin!

Pinnillä vai ilman?

 

 

_________________________________________________

 

Davines

Julkaistu 16.10.2015

Terveiset vaan I love Me messuilta, jossa tänään piipahdin. Olipahan porukkaa, huh huh.  Missä ihmeessä on se taantuma? Siitä ei ollut merkkiäkään ainakaan kauneusmessuilla ja hyvä niin. Raha vaan kiertämään niin saadaan taas pyörät pyärimään.

Oikeastaan mikä minut sai messuille oli tämä ihana uusi tulokas tuotesarja, joka nököttää nyt Studion hyllyssä.

Sain viime viikolla puhelun Davines tuotesarjan edustajalta, joka ystävällisesti tarjosi tätä ennen minulle tuntematonta tuotetta kokeiluun. Paketti sitten saapuikin pikaisesti ja olikin ihan kohtuullisesti tarjottu kokeiltavaa(harvinaista ainakin muilla merkeillä) ja lisäksi sain kutsun näille kauneusmessuille.

Ihan ensimmäiseksi hypistelin laatikosta kaunista paperiin käärittyä pulloa ja ajattelin, että hmm kivaa kun ovat minulle laittaneet vielä tällaisen lahjankin. Myöhemmin selatessani esitettä ymmärsin, että tämä onkin  se myyntipakkaus. En voi sanoin kuvailla kuinka suloisilta nämä pakkaukset näyttävät ja tuntuvat hiuksissa.  

Esitteestä sain lukea, että Davines on yksi maailman johtavia kampaamosarjoja. Ympäristöarvot ovat han konkreettisella tasolla mm. pakkauksissa on kiinnitetty huomiota muovin määrään, jota on laskettu 30 % aiemmasta. Etiketeissä kerrotaan mitä vihanneksia tuote sisältää, missä ne on viljety ja kuka on niiden pienviljelijä. Kaikkien pakkausten hiilidioksidipäästöt on neutraloitu istuttamalla ja suojelemalla metsää. Kaikki pakkaukset on tehty elintarvikelaatuisesta muovista ja he suosittelevatkin rasioiden uusiokäyttöä eväsrasioiksi tai kukkaruukuiksi :)

Niin suloista ja inhimillistä eikö totta?

Meiltä niitä saa, tervetuloa ostoksille!

 

 

 Let the beauty of what you love, be what you do!
Julkaistu 14.10.2015

Tuohon otsikon lauseeseen kiteytyy täydellisesti tämän hetkinen olotilani. Tajusin taas tänään kuinka onnekas olenkaan kun saan tehdä rakastamaani työtä hiusten parissa

Syksy on puhaltanut  Studioonkin raikkaita uusia tuulia. Kuten olette jo saaneet sivuiltammekin lukea uudesta tiimivahvistuksesta Niinasta, joka aloittaa marraskuun alussa innostuneena erinomaisen motivoituneena työskentelyn kanssani.

Niinan kanssa olemmekin puuhastelleet jo koko syksyn ajan kaikenlaista kivaa. Olemme suunnitelleet ja rakennelleet pohjaa kuluvaa ja tulevaa  vuotta varten. Olemme upgreidanneet osaamistamme mielenkiintoisilla kursseilla  ja palloitelleet ihan perusasioidenkin äärellä.

Nyt alkaa olla viittä vaille valmista!

Jaahas ja pitänee jakaa myös hieman syksyn hiusmietteitä :)

Eilisen- ja tämänpäivän hyvin teoreettisen koulutuksen jälkimaininkeina todettakoon, että hiusmuoti jatkaa hyvin luonnollista ja maanläheistä linjaa, ainakin värien osalta. Kylmiä vivahteita ja tumman intensiivisiä kontrasteja.

Virikkeitä haetaan luonnosta ja värimaailmaa hiuksissakin ajatellaan kokonaisuutena. Inspiraatiota haetaan luonnosta, sisustuksista ihan mistä vaan tulee fiilis.

Pitkän pitkää, pitkää polkkaa, lyhyen lyhyttä, geometrista, nutturaa miehilläkin, lettejä edelleen...you name it.

Muutamia fiiliskuvia tässä lisänä:

 

___________________________________________________

 

 

Ihana Niophlex !
Julkaistu 17.06.2015

Olaplexin kilpailija Niophlex saapui nyt sitten pysyvästi Studiolle. Kokeilin molempia sarjoaja, joissa en huomannut mitään oleellisesti toistaan parempaa argumenttia.
Valinta oli näin ollen helppo, sillä olen kovasti tykästynyt IdHairin muihin tuotteisiin niin jälleenmyynti, kuin käyttösarjojen puolellakin. Tässä hieman faktaa ja kuvia toteutetuista hoidoista:

IdHAIR NIOPHLEX - uusi kampaamokäsittelyt mullistava tuoteperhe kaikkiin kemiallisiin käsittelyihin!
3-vaiheinen hoitorituaali suojaa hiuksia kemiallisen käsittelyn aikana, hoitaa välittömästi sen jälkeen sekä ylläpitää saavutettua tulosta kotihoitotuotteella. 

AVAINAINESOSAT

Soijapavun isoflavonit ravitsevat hiuksia tehokkaasti parantaen niiden yleiskuntoa.

 N-asetyyli-L-kysteiini vahvistaa hiuksen ja suojaa hiusten rakennetta.

Riisistä uutettavat fytokeramidit luovat hiuksen pintaan suojaavan kalvon. 

Aminohapot kosteuttavat ja vahvistavat hiuksia auttaen näin säilyttämään hiusten luonnollisen kosteuden sekä korjaamaan vahingoittuneita osia.

 

 Kulmastailauksia ja kauniita värejä

Julkaistu 22.04.2015

Työskentelyni Haagassa on alkanut vauhdikkaalla temmolla ja aivan ihanilla töillä.

Olen erittäin kiitollinen asiakkaiden luottamuksesta, joka on näkynyt innoittavina leikkauksina väreinä. Siinä innostuneena olen kuitenkin unohtanut tallentaa töitäni :( Jotain kuitenkin on jäänyt kameraani:

 

Värin kirkastus ja olaplexhoitp 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulmastailaus+ tuuhennus

 

Kulmastailaus+ tuuhennus

Blondista punaveriköksi

 

 

 

 

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
(c)2022, All Rights Reserved
Studio Ell Oy
Artturi Kanniston Tie 10
02320 Helsinki
Studioellhelsinki( at) gmail.com
Osumalaskuri: 591464