Studion Blogi

Lauantai, Maaliskuu 20, 2021, 12:53

Täällä ollaan taas koneen äärellä lempipuuhassa, tai no, yhdestä niistä.

Kirjoittamien ja maailman ilmiöiden tutkaileminen on varsin mielenkiintoista, mutta tosin aikaa vievää puuhaa.

Viimeiset kolme vuotta on pyörähtänyt työntäyteisesti. Uuden liiketilan löytymisen jälkeen asiakasmäärät ovat entisestään kasvaneet huikeasti. Työpäivät venyneet pitkiksi ja mihinkään ylimääräiseen työhön liittyvään asiaan ei vaan ole riittänyt puhtia vapaa-aikana. Siksi tämä pitkäksi venynyt blogikirjoituksen tauko.

Emman kanssa olemme onneksi saaneet työskennellä koko vuoden tauotta, ilman karanteeneja ja sairastumisia. Toivotaan, että tämä linja jatkuu viime metreille asti. 

Toivoisinkin löytäväni.. liikkeeseen innokkaita ja taitavia tekijöitä tulevaisuudessa, kun tilanneCovidin kanssa helpottaa.

No niin, mutta asiaan. Mielenkiinnolla olen seurannut poikkeusaikojen vaikutusta hiusmuotiin. Täällä kotimaassa pystyn ainoastaan havainnoimaan asiakaskunnassa olevia etätyön vaikutuksia hiustoiveisiin. Nähtävissä on selkeästi ollut hiusten kasvatusta (tai kasvamista) yllätys se ei sinänsä ole, sillä jotkut ovat välttäneet kaikenlaista kontaktia jo jopa vuoden. Kuitenkin enimmäkseen ihmiset ovat kuitenkin käyneet.

Naisilla haasteita on saattanut tuoda videopalaverit, joissa kuvaruutu on armoton. Taustan voi vielä vaihtaa, ettei petaamaton vuode tai siivoton asunto tule kaikkien silmille, mutta hiuksiin ei saa muutettua uutta väriä, mallia tai kampausta.

Toiset ovat tuskailleet hiusrajan korkeutta, joka korostuu ruudulla tai joidenkin hiusvärien muuttumista RGB-ruutuväreissä. Uskoisin, että eniten nämä edellä mainitut seikat häiritsevät kuitenkin kantajaansa, mutta selkeä tarve kampaajalle/parturille on poikkeusolissakin. Hyvät hiukset piristävät omaa mieltä ja luovat toivoa tulevasta paremmasta ajasta

Maailman trendeissä tämä vuosi näkyy valitettavasti peruuntuneina tapahtumina, messut, näytökset, kuvaukset, kaikki inspiroiva ja kiva on peruttu. Onneksi on kuitenkin netti ja sen tuomat mahdollisuudet koulutuskanaviin.

Vuoden 2021 hiusvallankumous näyttää olevan myös vuosikymmenten vallankumous. Huomaan hiustyyleissä vaikutteita 20-, 60-, 70-,80- ja 90-luvuilta.

Otsatukat, vahvat kerrostukset ja Mulletit, puhumattakaan 20-luvun laineista niin pitkissä kun lyhyemmissäkin hiuksissa. Yhteenvetona voi kai todeta, että kuluva vuosi on hiusilottelua monen vuosikymmenen vaikutteilla.

Koostan tähän alle muutamia herkkupaloja inspiroimaan kevään uusille hiustyyleille. Useimmat kuvat on alamme kansainvälisten osaajien ja muodinluojien instatileistä poimittuja.

Kannattaa käydä kurkkaamassa heidän muitakin tuotoksia.

Toivottavasti pian pääsemme tästä ahdistavasta ajasta pois. On jo kova ikävä hymyileviä kasvoja ilman naamareita.

Pysykää terveinä ja koittakaa jaksaa. Kiitos vielä uskollisuudesta ja luottamuksesta meitä kohtaan <3

 -riikka-

 

Erilaisia versioita Mulletista(takatukka) Kiharaisista skarpimpiin, niin sanottuihin levennetyihin otasahiuksiin.

Rihannan muletti hyvin lyhyellä otsatukalla vaattii kantajaltaan paljon itsevarmuutta.

.  

Polkkatukat(Bobcut) ovat leuan tasoon leikattuja hyvin voimakkaita, tasaisia, jossa painopiste on latvoissa. Suorana tai laineikkaana, sinä päätät!

.   

Tai sitten kevyesti  pehmennetty latvalinja swoopy bob, joka sopii kun halutaan painopisteen kohoavan hieman ylemmäksi, keventäen näin kasvojen aluetta.

 

”Luonnolliset” hiusvärit jatkavat suosiotaan. Ellen Pompeon, hyvin  luonnolliselta näyttävä värjäys on myös helppo ylläpitää eikä vaadi nopeaa uudelleen värjäystä. 

Erilaisilla värjäystekniikoilla päästään leikkimään väreillä, jotka sopivat juuri sinun tämänhetkiseen värimaailmaasi ja elämän tilanteeseesi. Toteutus on kuitenkin aikaa vievää ja vaatii hieman enemmän kuin ihan tavallinen hiusten värjäys.

  

Mikä parasta, näillä hiuspituuksilla ja värjäyksillä ei ole nykyään ikärajaa. Vanhat käsitykset hiuspituuksista ja ikään soveliaista hiusväreistä on heitetty jo aikoja sitten romukoppaan.

Hyvin leikattu ja värjätty hius pukee kantajaansa aina, on se sitten pitkä tai lyhyt malli.

 

Cool Roots, anna tyvikasvun näkyä tai jopa värjää se näkyväksi. Vanha juttu, mutta taas ajankohtaisen trendikäs Covid salliva hiustyyli. Eihän se mikään salaisuus ole, että muoti- ilmiöt ovat suoria ajankuvia, jotka rakentuvat sen hengessä. Me tavalliset pulliaiset keksimme niitä ja suuret muodinluojat jalostavat ne eteenpäin ja omakseen.

 

Kirkkaat mehevät kultakuparit ovat nyt muodikkaimpia kuin koskaan. Nyt on aika jos olet haaveillut punaisista hiuksista, go for it girl!

Ihanat klassisen naiselliset, lyhyet hiukset leikataan ja kevennetään niskasta lyhyeksi, mutta päälliosaan jätetään muokkaus mahdollisuutta. Pixie cut on pidenntnyt ja pehmentynyt.

Tai sitten kevennetään radikaalisti edestä ja jätetään pituutta muualle.Tämä malli todella freesaa esimerkiski perinteistä polkkatukkaa(Bobia)

 

Etukevennys pitkään hiukseen ihanalla monivivahteisella suklaan sävyllä.

    

Miesten hiuksissa näkyy myös hieman pidentyviä linjoja. Nolla feidaukset ja tiukat jakaukset kuitenkin jatkavat suosiota. Niskaponinhäntää ja undercuttia on jälleen tulossa.

 

 

 

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
© 2015 Studio Ell Oy
Layout: Riikka Nyyssönen
www.studioell.fi 
sposti: hiusstudioell ( at ) gmail.com
Artturi Kanniston tie 10,  00320 H:ki 
Huopalahden aseman vieressä
P: 040 670 1700Osumalaskuri: 463584