Usein kysyttyä

  1. Miten valitsen oikean palvelun aikaa varatessani, liittyen hiusten pituuteen?
Lyhyt hius = Leukalinjaa ja niskarajaa noudattava hiuspituus  

Puolipitkä hius = leukalinjan alapuolella ja niskarajan ylittävä, maksimissaan olkalinjaan ulottuva hiuspituus

Pitkä hius = olkapäälinjan ylittävä hiusmitta
2. Pitääkö hiukset olla puhtaat kun tulen värjäykseen?
 Värikäsittely tehdään normaalisti ennen hiusten muotoilua, poikkeuksena jos hiukset leikataan pitkistä lyhyeksi tai jos on kyseessä suurempi muodonmuutos. Näin ollen hiukset voivat olla pesemättömät. Jossain määrin päänahasta erittyvä tali suojaa myös hieman päänahkaa ja hiusta. Mikäli hiuksesi ovat todella likaiset ja takkuiset, suosittelemme pesua ennen kampaajalle tuloa!
3. Pitääko minun tietää jo etukäteen minkälaiset hiukset haluan? Me ammatilaisina osaamme kyllä suositella sinua parhaimmalla tavalla pukevan kampauksen. Kuitenkin olisi hienoa, jos etukäteen miettisit oletko valmis suurempaan muutokseen tyylisuunnan, pituuden ja värimaailman suhteen. Etukäteen hieman mietitty toivomus vapauttaa aikaa itse työn toteuttamiseen. 
4. Minulla on jo luonnostaan harmaantuneet hiukset, joita on värjätty tummaksi. Onko mahdollista värjätä hiukset harmaiksi ja silti saada nuorekas tyyli? Kyllä vaan se on mahdollista, mikäli hiukset ovat muuten hyvässä kunnossa ja kestävät latvojen värinpoiston. Meillä on upeat värit käytössämme luonnolisen näköisen harmaan taittamiseen. Työstämiseen kannattaa varata riittävän pitkä aika. Varausjärjestemätä nimikkeellä monisävyvärjäys. Tässä esimerkki tyylikkäästä harmaasta hiuksesta
 5. Hiukseni rasvoittuvat, mutta ovat silti pintakuivat ja kutisevat. Auttaako jos pidennän hiustenpesuväliä? Hiuspohjan ongelmat voidaan jakaa kolmeen tyyppiin, joista selvästi yleisin on kutiava ja hilseilevä hiuspohja. Kaksi muuta ovat harvinaisempia mutta vähintään yhtä kiusallisia: niin sanottu herkkä päänahka ja hiuspohjan näppylät eli follikuliitit. Hilsettä syntyy, kun hiuspohja on joko liian rasvainen tai liian kuiva. Taustalla voi olla atooppinen iho tai joskus harvoin psoriasis, mutta yleisin syy on seborrooinen ekseema eli taliköhnä. Hiuspohjan talirauhaset erittävät runsaasti talia, jolloin päänahan rasvahiivat pääsevät lisääntymään liikaa. Iho ärtyy, alkaa punoittaa ja hilseillä. Ensimmäinen ja tärkein hoito hilseilevälle päänahalle on pesukertojen lisääminen. Jos hiuksia ei pestä, rasvahiivat lisääntyvät entistä nopeammin ja prosessi ruokkii itse itseään. Kun hiuspohja rasvoittuu runsaasti, kannattaa valita rasvoittuvalle hiuspohjalle tarkoitettu shampoo. Kuivalle päänahalle sopivat hellävaraiset ja kosteuttavat hiushoitotuotteet, jotka palauttavat hiuspohjan luonnollista tasapainoa. Kuivaa päänahkaa pitää hoitaa kuten kuivaa ihoa – kosteuttamalla. Jos hiuspohja kutisee ja siihen ilmestyy pieniä, märkiviä näppylöitä eli follikuliitteja, kyseessä voi olla karvatupen tulehdus. Se vaatii lääkärillä käyntiä. Me ammattilaiset osaamme katsoa sinulle sopivan hiustenhoitotuotteen
6. Päiväkodista tuli ilmoitus päätäistä. Olemmekin huomanneet myös omalla lapsellamme outoja valkoisia munia päänahassa, joita aluksi luulimme hiekan muruiksi. Voimmeko tulla kampaamoon näyttämään tai leikkaamaan hiukset lyhyeksi? Päätäit ovat verta imeviä hyönteisiä, jotka viihtyvät lämpimässä ja pimeässä, ihmisen päänahalla, yleensä hiusrajassa, korvien takana ja niskassa. Täin munia eli saivareita saattaa olla joskus myös kulmakarvoissa ja silmäripsissä. Täit ovat niin pieniä, että niitä voi olla vaikea erottaa, varsinkin tummista hiuksista. Mene hyvin valaistuun tilaan ja ota avuksi täikampa. Tee hiuksiin sentin välein jakauksia ja etene päälaelta niskaan. Kampaa valkoisen paperin päällä, siitä täit on helppo huomata. Ole erityisen tarkkana korvien takana ja niskassa. Saivareet eli täin munat voivat muistuttaa hilsettä, mutta toisin kuin hilse, saivareet ovat tiukasti kiinni hiuksissa. Saivareet voivat näyttää myös pieniltä, valkoisilta laikuilta. Päätäit häädetään itsehoitotuotteiden avulla. Niiden vaikutus perustuu täin hermoston lamaannuttamiseen, täin tukahduttamiseen tai kuivattamiseen. Torjunta-aineenakin käytetty permetriini tai malationi lamauttaa ja tappaa täit. Tukahduttava, silikoni- tai öljypohjainen seos on lääkkeetön vaihtoehto. Se muodostaa kalvon täin ympärille ja tukkii sen hengitystiet. Me emme tee täitarkastuksia tai hoida täiden poistoa vaan apteekista saat tarvittavat hoito-ohjeet täin karkoittamiseksi. Samalla täytyy hoitaa myös koko perheen hiukset.
7. Olen hieman köhäinen ja tuntuu, että kuume nousee, voinko silti tulla kampaajalle kun on tärkeä meno viikonloppuna ja hiukset pitäisi saada kuntoon. Niin miellemme kuin auttaismmekin sinua hiustesi kanssa viikonloppumenoa ajatellen, mutta meidän täytyy valitettavasti pyytää sinua peruttamaan aikasi. Työskentelmme päänalueella ja muutenkin hyvin lähellä, että tartuntariski on hyvin suuri. Emme myöskään toivo muiden asiakkaiden altistuvan sairastumiselle. Muutenkin on varmaan sinulle itsellesikin mukavampi istua käsittelyssä rentona ja terveenä. Varatun ajan peruuttaminen samana päivänä sairastapauksen vuoksi ei johda mihinkään kustannuksiin kun taas peruuttamattomasta ajasta veloitamme 75% varatun ajan hinnasta.
8. Tässä uuden lainsäädännön mukainen tiedoite riitatilanteisiin, joka on pakollenen täällä verkkosivuilla: Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).
© 2015 Studio Ell Oy
Layout: Riikka Nyyssönen
www.studioell.fi 
Laajasuontie 8, 00320 H:ki 
P: 040 670 1700Osumalaskuri: 10434